Nieuwsarchief

Op 21 november houd de ijsclub haar jaarlijkse leden vergadering met verloting van 2 entree kaarten van een leuk schaatsevenement op Thialf Heerenveen en dit jaar als spreker marathonschaatser

Bennie van der Weiden met foto’s van en rond het Nannewiid.

Afgelopen periode zijn er problemen geweest met de contactformulieren op de website. Aanvragen/wijzigingen zijn niet doorgekomen bij het bestuur. Inmiddels zijn deze problemen verholpen.

Mocht je twijfelen of een bericht is aangekomen bij het bestuur laat het ons dan even weten via het contactformulier.

Excuses voor het ongemak!

Het bestuur

Omdat de harde wind veel invloed heeft op het aangroeien of juist afnemen van de dikte van het ijs is het bijna onmogelijk om de ijsbaan het predicaat veilig te geven het kan gebeuren dat je prima kan schaatsen en 2 uur later er door zakt.
Het blijft lastig om te moeten zeggen dat het niet veilig is terwijl er toch veel mensen overheen schaatsen.
Wij als ijsclub kunnen alleen een ijsbaan open stellen als het ook daadwerkelijk veilig is en met ook nog veel grote wakken in het Nannewiid vinden wij het niet veilig genoeg om groen licht te geven.
Kijk ook eens op  :
https://www.friescheijsbond.frl/nieuws/655150-wind-spelbreker-ijsaangroei
Een ieder rijd op eigen risico.
Het bestuur

Ondanks de goede vorst van afgelopen nacht is het ijs nog erg onbetrouwbaar onze ijsbaan is gelukkig dicht gevroren maar is dus nog maar van 1 nachtje vorst.

We raden iedereen dan ook ten zeerste af om op woensdag toch te gaan schaatsen omdat er na een goede nachtvorst veel plekken zullen zijn die nog maar 3 cm dik zullen zijn.

wacht nog even af er komen nog een paar nachten met flinke vorst en dan zal de betrouwbaarheid flink toenemen mits de wind niet te veel roet in het eten gooit.

word vervolgd

 

het bestuur

De Harde wind is op dit moment de grote spelbreker om binnenkort de ijzers onder te binden.

De 2 cm ijs die er in lag is letterlijk weggewaaid nu maar hopen dat de wind gaat liggen de vooruitzichten zien er wel goed uit dus gaan we er vanuit dat het nog wel goed komt end deze week.

word vervolgt

 

ijsclub de vriendschap

  1. Schaatsen op het nannewiid kan op dit moment nog niet met een ijsdikte van 2cm maar de ijsclub is al wel druk met de voorbereiding van de schaatsperiode die er aan zit te komen houd dus deze site in de gaten wanneer er vertrouwd geschaatst kan worden.

 

Een ieder schaats ten alle tijden op eigen risico.

 

Ijsclub de Vriendschap

Donderdag 25 februari heeft IJsclub de Vriendschap een middag georganiseerd voor de scholen van Oudehaske. Na de zomervakantie vond er in het verleden vaak een skeelertocht plaats voor de jeugd maar de animo daarvoor liep de laatste tijd terug. Daarnaast was dit uiteraard toch net even anders dan het echte schaatsen.

Omdat de vorst dit jaar helaas zeer beperkt is zijn we dit jaar naar Thialf geweest. Mede dankzij de medewerking van de beide scholen was de animo erg groot met ongeveer 140 kinderen. Deze middag heeft iedereen met vallen en opstaan weer kennis kunnen maken met het schaatsen in het vernieuwde Thialf. We kunnen daarom terug kijken op een geslaagde middag!

Schoolschaatsen 2016

Klik hier voor meer foto’s.

IJsclub de Vriendschap doet dit jaar mee aan de jeugdsponsoractie van de Poiesz. Daarom willen we vragen om aan onze vereniging te denken als u jeugdsponsormunten krijgt in de Poiesz winkels. Hoe meer munten er worden verzameld hoe meer geld wordt ingezameld voor de jeugd.

Op zaterdag 7 maart zijn we de gehele dag aanwezig in de Poiesz te Oudehaske en willen we onze vereniging promoten. Ook kunnen de kinderen op die dag op een klein baantje skeeleren.

Klik hier voor meer informatie over de jeugdsponsoractie.

Alvast bedankt voor uw hulp!

Poiesz-JSA-website-banner-

2013-01-17 16.36.33

Na een flinke periode van vorst en prachtig schaats ijs is het nu weer aan het dooien .

Wij geven daarom voor de Zondag ook een negatief schaats advies.

Er is nog veel sneeuw gevallen en kon door de harde wind niet meer verwijderd worden.

Graag willen we een ieder bedanken voor de vele positieve reacties die wij ontvingen voor het vegen van de baan.

De weersvoorspelling is nog niet zo best maar wij hopen u in Februari weer op het ijs tegen te komen.

 

Het bestuur

how to lose weight fast

IMG_1068

Op vrijdagavond hebben ongeveer 1000 deelnemers genoten van de fakkeltocht met winterdisco.

Op de 1,2km lange baan geplaatste fakkels gaven een zeer speciale sfeer aan het geheel.

Nadat de DJ een paar plaatjes had gedraaid ontstond er spontaan een lang polonaise lint van schaatsers. De prachtige lichteffecten van de disco schenen schitterend over het Nannewiid en onze ijsbaan.

Al met al kijkt het bestuur terug op een super geslaagde avond en bedankt iedereen voor de grote opkomst.

 

Het bestuur

gay porn